Skip to Content

Informasjon om bur og luftegård


Bygge innebur I: Siljes bur

"Det er ikke alle som kan ha kaninene sine frittgående, fant jeg og sambo ut etter noen måneder med nedtisset parkett, nedsatt fremkommelighet på grunn av kompostgjerder i halve stua og tre kaniner som ikke ville innfinne seg med å dele grenser til territorier engang. Her må det et bur til! Så vi tenkte og tegnet..."

Til artikkelen...

Bygge innebur II: Monas bur

"Med en slik tegning startet burbyggeprosjektet mitt, og jeg brukte tegningen for å legge sammen ca mål på materialene jeg da måtte ha. Målene: 161,4 cm (lengde) x 60 cm (dybde) og den laveste delen 70 cm høy, den høyeste 90 cm høy. I tillegg kommer jo etasjeflaten på 71,4 x 60. Masse boltreplass. Prislappen..."

Til artikkelen...

Luftegård - informasjon og tips

"De fleste kaniner, enten de står ute eller inne, storkoser seg når de får tumleplass ute. Har man en egnet plass til det, er en luftegård en skikkelig innertier. Det er noen viktige faktorer man må ta hensyn til om man skal lufte kaniner i slike, både med hensyn til konstruksjonen og miljøet...."

Til artikkelen...

Galleri: Burløsninger med kompostvegger

"Vær klar over at unge eller veldig små kaniner kan komme seg igjennom eller sette hodet og andre kroppsdeler fast i rutene, og det anbefales derfor at man enten venter til kaninen har vokst seg større eller at man fester hønsenetting på innsiden av veggene om man skal bruke kompostvegger til kaniner under ca 1,5kg...."

Til galleriet...