Skip to Content

Fem kaniner dumpet

Mottok i går ettermiddag en telefon om at noen hadde satt fem kaninunger i et bur i en trappeoppgang. De ble funnet lørdag forrige uke men jeg fikk jo først høre om dem i går. Ble enig om at jeg skulle hente dem i dag. Fem kaniner var det ja, men unger, ehhhh... En er relativt ung ser jeg, kanskje 10-12 uker, men de andre er større.

En gutt (mistenker han er litt av en distriktsbefrukter....) og fire jenter, så disse skal nok raskt få komme til veterinær. Men jeg ble ganske paff når jeg så størrelsen på buret:

Sitter nå og hører på hvordan de koser seg inne på dyrerommet her, virkelig løper og får strekt seg skikkelig ut. Minsten og den med dårligst pels har stort sett bare spist siden de kom inn, men de andre er ganske så aktive. Vet ikke hva slags mat de har fått hos de som tok dem inn for en uke siden heller, men de har ikke spesielt bra avføring foreløbig. Heldigvis falt Oxbow-pelletsen i smak med en gang, så de stabiliserer seg vel etterhvert.

Har sittet stille inne hos dem en god stund nå for å observere oppførselen. Ser at gutten er skikkelig stressa, mange damer å håndtere... Minsten og "dårlig pels" spiser fremdeles mye av tiden, Minsten er også litt tynn så hun har kanskje tapt over matskåla der de kommer fra. Frk Livlig og Frk La Meg Være i Fred er i tottene på hverandre innimellom. Ikke alvorlig ser det ut til, men jeg har en del leker og huler inne på rommet der, så teltet fra Ikea har blitt Frk La Meg Være i Fred sitt territorie... Hun vokter det med stoooor intensitet! Eneste som får komme inn er Gutten, og da blir det jo livlig der inne...

Ser ut til at jeg må skille dem litt til uken, har fått et fosterhjem til to av dem i alle fall. Minsten og Frk Dårlig Pels ser ut til å tåle hverandre godt, så de kan antagelig plasseres ut sammen, men de andre er jeg usikker på... Får bruke morgendagen til å finne ut hva jeg gjør videre!

De har forresten fått navn nå. De ble funnet på Linderud, så temaet ble "L"...:

Lui = gutten
Lana = dårlig pels
Leya = la meg være i fred
Lola = aktiv
Luna = minsten

Hege (DOOA)