Skip to Content

Noen redningshistorier fra DOOA

Et tema som desverre er hyppig oppe, er kaniner som har blitt funnet og fanget inn av eller overlevert til Dyrebeskyttelsen. Vi vil igjen her minne om at hjemløse kaniner faktisk er et reelt problem i Norge, og at man derfor bør være svært bevisst dette om man vurderer å sette kull på kaninen sin.

Det kan også være en idé å forhøre seg med en lokal omplasseringsorganisasjon dersom man har planer om å skaffe seg kanin, enten for å adoptere gjennom dem eller tilby hjelp i form av fosterhjem.
Fem kaniner dumpet
"Mottok i går ettermiddag en telefon om at noen hadde satt fem kaninunger i et bur i en trappeoppgang. De ble funnet lørdag forrige uke men jeg fikk jo først høre om dem i går. Ble enig om at jeg skulle hente dem i dag. Fem kaniner var det ja, men unger, ehhhh... En er relativt ung ser jeg, kanskje…"
Kanin funnet på pub
"Natt til 1 mars ble denne lille karen funnet i inngangspartiet hos et utested på Grønland i Oslo. En av gjestene oppdaget ham og tok kontakt med de ansatte, som alle ble mildt sagt overrasket... Det regnet og var vått ute men han var relativt tørr i pelsen, så teorien er at noen har hatt ham med…"
Kanin dumpet
"Begynner dere å bli lei denne typen overskrift...??? Jeg blir i alle fall temmelig lei alle telefonene, eller i alle fall frustrert...

Fikk tlf i ettermiddag om en kanin som ble funnet ute i går kveld på Sinsen i Oslo, dumpet i et lite bur inntil noen søppelcontainere. Når jeg hentet småttingen i…"
Ny kanin funnet
"Hei på dere,

Tidlig i går kveld fikk jeg nok en telefon, en eldre dame ringte og sa at det satt en syk kanin under kjøkkenvinduet hennes på Oppsal i Oslo og der hadde den sittet stille i et par timer i regnet. Hun hadde forsøkt å legge ut litt gulrot og salat til den, men den spiste ingenting..."